Balansbyrån_Emelie.png

Hej! 

Jag heter Emelie Andersson och jag är grundare av Balansbyrån. Efter flera år i en deadlinestyrd kommunikationsbransch som är hårt drabbad av stressrelaterad ohälsa fick jag nog. Talanger brändes till höger och vänster, och budgetar åts upp av sjuklönekostnader. Såhär kan vi väl inte hålla på? 

Innan jag kom till insikt om att något måste göras hann jag uppleva både utmattningssyndrom och en tillhörande sjukskrivning. Resan tillbaka var lång, men också väldigt lärorik. Efter att jag återhämtat mig kunde jag lyfta blicken och se att det inte bara var jag som behövde förändras – förutsättningarna var minst lika viktiga. Tillsammans med bolagets vd initierade jag flera projekt med målet att skapa balans mellan arbete och fritid. Efter en tid ville fler och fler bolag göra samma sak som vi, och Balansbyrån kom till världen.

Jag har jobbat med arbetsmiljö på alla möjliga sätt, men min hjärtefråga är stressrelaterad sjukdom och ohälsa. Tillsammans med er som bolag skapar jag en reell förändring på arbetsplatsen genom att vara där en längre tid – och är den där extra resursen som företag sällan har.